nfs tapp authenticatie nep artikelen

Bescherm je merk tegen nep-artikelen!

Merken doen hun best om hun intellectuele eigendommen te beschermen. Dit doen ze met patenten of het vastleggen van ideeën. Maar een oplossing om échte producten te beschermen tegen identiteitsdiefstal, die is er eigenlijk niet. Of toch wel? Met NFC kun je je merk voorzien van unieke authenticatie mogelijkheden.
Het merk en het product

Producenten van luxe consumenten artikelen hebben één ding gemeen. De waarde van hun merk. Een grote naamsbekendheid, die ze danken aan jarenlange investeringen en geoliede marketing campagnes. Deze merken doen er dus alles aan om hun reputatie, bekendheid en goede naam hoog te houden.

Fysieke producten

Merknamen, beeldmerken en slogans kunnen je beschermen. Door bijvoorbeeld copyright en registered trademarks. Maar er ontstaan vaak grote problemen om fysieke producten te beschermen. En dit zijn nou juist de producten die de consumenten in huis halen! Als deze producten niet matchen met de verwachtingen, dan loopt een merk grote schade op. Merken moeten dus een manier vinden om hun fysieke producten te beschermen tegen namaak.

Namaak? Wat kunnen we er aan doen?

Berekend is dat de totale schade die wordt veroorzaakt door nep-artikelen zo’n 1,2 miljard USD is. Dit staat nog los van de schade door inkomstenderving. Die wordt geschat op zo’n 10%. De vraag naar een oplossing voor dit probleem is dus groot. Het antwoord is simpel. Gebruik NFC. Door een 100% veilige NFC chip te integreren in het product, kun je een product identificeren. Een product kan zo met de cloud-service van Tapp communiceren. Dit gebeurt met een verificatie-database. Zo weet de gebruiker direct of ze te maken heeft met een echt, of een namaak product.

NFC is dé technologie!

NFC chips zijn voordelig, zeer veilig en flexibel waardoor je ze naadloos kan integreren in producten. Ze zijn onzichtbaar, hebben geen stroom nodig en zijn klein. Ze hebben een 128-bit encryptie waardoor ze bijzonder veilig zijn.

Hoe werkt het?

  1. Een smartphone heeft een interactie met een chip in of aan een product
  2. De chip genereert een unieke hash, die via een gecodeerde URL met een string parameter meestuurt naar de 100% veilige cloud-service van Tapp
  3. De cloud-service van Tapp identificeert deze hash en controleert of deze geldig is.
  4. Er wordt een geldigheids certificaat teruggestuurd naar de gebruiker zodat hij kan zien dat het product echt is.
  5. Als er iets niet klopt, dan wordt het product niet geverifieerd en is er sprake van een nep-artikel. De fabrikant wordt gewaarschuwd, de gebruiker wordt gewaarschuwd en indien mogelijk, worden er functionaliteiten uitgeschakeld.

De producent kan vooraf een reeks producten toevoegen in de cloud-service, kan deze zelf toevoegen (API of rechtstreeks) of kan deze handelingen automatiseren.

Verbinden met je klant

Naast authenticatie is er ook interactie mogelijk met de gebruiker. Het wijzen op uiterlijke kenmerken of andere unieke eigenschappen is eenvoudig met dezelfde technologie te realiseren. Ook het overbrengen van een merkgevoel, het vertalen in woord en design om de doelgroep te inspireren, motiveren en activeren zijn allemaal aspecten die met één en dezelfde NFC chip kunnen worden bereikt.

Meer weten? Neem contact met ons op via np@tapp.online of ons contactformulier.

 

Vorig bericht
NFC technologie verbreedt!
Volgend bericht
Apple nieuws: NFC neemt vlucht in iOS13!
Menu