Apple verwerkt NFC in verpakking

Apple laat voor het eerst sinds de lancering van de iPhone Xr, Xs en Xs Max in 2018 in een officiële video zien dat ze de native NFC functionaliteiten gebruiken. Apple heeft een eigen creditcard: de Apple Card.

Apple Card completely rethinks everything about the credit card. It represents all the things Apple stands for. Like simplicity, transparency, and privacy. It builds on the incredible ease and security that millions of people love about Apple Pay. And it’s the first card that actually encourages you to pay less interest. Whether you buy things with Apple Pay or with the laser etched titanium card, Apple Card can do things no other credit card can do.

De creditcard bestaat in de iPhone. Het is een digitale creditcard die zich koppelt aan tal van functionaliteiten in de iPhone. Zo kun je in de maps-app altijd terugvinden waar je welke betaling hebt gedaan, de helpdesk is te bereiken met een iMessage en de beveiliging die je hebt op je iPhone (vingerafdruk of gezichtsherkenning) is dus ook van toepassing op de Apple Card. Geweldig dus!

Het activeren van de creditcard moet natuurlijk ook gebeuren met de iPhone. En hoe kun je dat nu beter doen door gebruik te maken van NFC. Op een iPhone 7, 8 en X moet je eerst de Wallet app openen, op ‘Activate’ drukken en daarna de iPhone bij de verpakking houden. Bij de Xs, Xs Max en de Xr hoef je enkel de iPhone bij de verpakking te houden, daarna weet de iPhone zelf de route om de kaart te activeren. Dit belooft veel goeds: NFC lijkt straks verder te kunnen linken in iOS dan nu. Op dit moment zijn de standaard URL/URI schemes beschikbaar – we wachten de iOS13 update vurig af. De poorten naar volledige NFC-adoptie lijken op een kiertje te staan!

Vorig bericht
Apple nieuws: NFC neemt vlucht in iOS13!
Volgend bericht
4 Voorbeelden van slimme verpakkingen
Menu