tapp over ons

Slim papier op CES2020 in Las Vegas

Waarom een drukker uit Joure zijn slim papier mag showen op een techbeurs in Las Vegas.

Dit kopte de Economie sectie van de Leeuwarder Courant op zaterdag 5 januari 2020How come? 

Business Challenge

Niels Postma uit Joure ontwierp een manier om papier ook digitaal te laten communiceren. Zondag vertrekt de uitvinder naar de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Daar mag de Jouster in het kielzog van prins Constantijn van Oranje en staatssecretaris Mona Keizer van economische zaken de komende week zijn vondst proberen te vermarkten. De technologiebeurs in de Amerikaanse gokstad is met 4400 exposanten een van de grootste ter wereld. Postma verwierf er zijn plek door de Business Challenge van de Kamer van Koophandel te winnen”.

De KVK heeft eind 2019 een aantal wedstrijden uitgeschreven, zogenaamde Business Challenges, die het gat tussen grote corporates en kleine disruptors probeert te dichten door een probleem te beschrijven en te laten oplossen door kleine bedrijven. Die zijn namelijk snel, wendbaar en innovatief. Grote bedrijven daarentegen hebben vaak wél grote budgetten, afzetkanalen en netwerken. Door middel van deze wedstrijden kunnen kleine bedrijven hun oplossingen presenteren aan grote bedrijven, die op hun beurt vaak kant en klare oplossingen aangedragen krijgen.

KIA en de Nationale Politie

Ik deed mee aan twee wedstrijden. KIA vroeg zich af hoe ze testritten innovatiever konden maken en de Nationale Politie zocht een manier om te communiceren met het publiek in cold cases. Bij beide challenges heb ik de voordelen van IoT en in het bijzonder IoE uitgelegd en concrete voorstellen gedaan om het in te zetten in hun specifieke geval. Deze oplossingen vielen blijkbaar in de smaak, want ik mag mezelf trotse winnaar noemen van de KVK Business Challenge met als prijs: deelname aan de CES2020 in Las Vegas!

CES2020 – Las Vegas

De CES (Consumer Electronic Show) is de grootste tech-beurs ter wereld. “CES is the world’s gathering place for all those who thrive on the business of consumer technologies. It has served as the proving ground for innovators and breakthrough technologies for 50 years — the global stage where next-generation innovations are introduced to the marketplace. Owned and produced by the Consumer Technology Association (CTA)®, it attracts the world’s business leaders and pioneering thinkers.”

Deze blog schrijf ik vanuit het hotel in Las Vegas. De beurs begint morgen. Ik ben benieuwd wat deze gaat brengen! To be continued.

 

Vorig bericht
4 Voorbeelden van slimme verpakkingen
Volgend bericht
CES2020, you were awesome.
Menu