Covid-19, de corona-app en slimme posters

Covid-19, de corona-app en slimme posters

Met NFC kun je een gecertificeerde en veilige koppeling maken tussen de echte en de digitale wereld. Anders dan bijvoorbeeld digitale inkten en qr- of andere 2d-codes, is NFC uniek omdat alle chips zijn voorzien van een Unique Identifier (UID). Deze code kan worden gelinkt met een database en zo kun je gecontroleerd matchen.

Toen na de Covid-19 uitbraak als snel geluiden verschenen over een track-app, gingen bij ons de lichten aan. Want, het belangrijkste issue bij deze app, is privacy. Deze moet gewaarborgd worden. Geheel terecht overigens. Maar áls die privacy key is, dan is het net zo belangrijk om te weten dat jouw app gecertificeerd is. Dat juist die app, die nodig is om de uitbraak in kaart te brengen c.q. in te dammen, jouw privacy waarborgt. Je moet er op kunnen vertrouwen dat de app die je downloadt, 100% de juiste is.

Privacy

Dat vertrouwen kun je, volgens ons, wekken door middel van een slimme poster. Waar qr een barcode is, is NFC een veilige data transactie. Wij hebben dus de stoute schoenen aangetrokken, en we hebben een poster op voorhand gemaakt en meegedaan aan de oproep van Minister van Volksgezondheid. Zoals bekend, zijn er zeven bedrijven geselecteerd om een voorschot te nemen op de app. Wij zaten daar niet bij, maar we kregen wel bericht dat de uiteindelijke app pas gelding zal hebben als deze significant genoeg gedownload is. Om dat te bewerkstelligen moet dus het publiek waarborgen genoeg hebben dat de app veilig is.

Ons idee hierbij is de slimme poster. De poster bevat een chip, die gekoppeld is aan zowel de app store van Apple als Android smartphones (hij herkent het besturingssysteem, en stuurt je door naar de juiste store). We hebben ‘m hier liggen! Zien? Stuur een mailtje en we sturen ‘m op.

Vorig bericht
CES2020, you were awesome.
Menu